Овочі з родини пасльонових: помідор, картопля, баклажан та інші, не переносять наявності хлору в грунті та в добривах, а тому, за його присутності, значно знижують урожай та його якість.

Для удобрення овочевих культур спеціально випускається добриво, універсальне для всієї овочевої групи і без вмісту хлору –  NPK 14:10:14+Mg+S. Овочеві культури містять у своєму складі найбільше води і більшість з них — великого розміру. Тому в цьому добриві підібраний майже максимальний вміст азоту та калію (перший – елемент росту, другий – водоутримуючий елемент), що позитивно впливає на ріст і розвиток. Більш ніж достатня кількість фосфору (10 %) дозволяє швидко сформувати кореневу систему, яка глибоко проникає в грунт (довша коренева система, ніж в овочів – лише в рослин соняшника (2,5-3,0 м) та цукрового буряка  (до 5,5 м)).

Вміст і співвідношення основних елементів живлення і мезоелементів – сірка (8%) та магній (4,5 %) забезпечують овочеві культури легкодоступними формами і дозволяють сформувати максимальний урожай з якісними показниками: збалансований вміст поживних речовин та вітамінів, своєчасне і масове дозрівання, хорошу лежкість при зберіганні та стійкість до хвороб під час росту і розвитку та  в період споживання.